مهمترین باور نادرستی که امروزه داوطلبان نسبت به آزمون ها دارند این است که بدون شرکت در آزمون های آموزشی امکان موفقیت در کنکور وجود ندارد. به عبارتی دیگر شرکت در این آزمون ها را ضامن موفقیت خود به حساب می آورند. ولی این کاملا غلط است.
تعداد بسیاری از داوطلبان در عین حال که در مدت طولانی در آزمون های آزمایشی شرکت داشته اند باز هم نتوانستند در کنکور موفق باشند. شرایط شرکت در کنکور آزمایشی صرفا فقط ثبت نام و شرکت در امتحان نمیباشد. باید به این نکته توجه داشته باشیم که چه مواردی میتواند شرایط شرکت در کنکور آزمایشی را طوری رقم بزند که در نهایت باعث موفقیت در کنکور باشد. به همین دلیل اولین قدم این است که ما بدانیم هدف از شرکت در کنکور آزمایشی چیست؟
جالب است بدانید آزمون آزمایشی فقط یک وسیله است که اگر تمامی شرایط شرکت در کنکور آزمایشی را بدرستی رعایت کنید باعث میشود به موفقیت دست پیدا کنید.
آزمون در عین حال که میتواند شرایط را برای موفقیت یک فرد مهیا سازد در عین حال میتواند برای فرد دیگری بازدارنده باشد پس قبل از ثبت نام باید به این نکته کاملا توجه کنید که آیا شرکت در آزمون آنلاین برای شما مناسب است یا خیر.
ابتدا نیاز است شما یک برنامه ریزی بلند مدت برای در خواندن داششته باشید که برای این کار میتوانید از مشاور کمک بگیرید. سپس برنامه ریزی خود را با برنامه ریزی آزمون های آزمایشی مقایسه کنید تا ببینید چقدر باهم سازگاری دارند. اگر به این نتیجه رسیدید که برنامه ریزی آزمون با برنامه ریزی شما در یک مسیر است شرکت در آزمون آزمایشی برای شما بسیار مفید خواهد بود
با بررسی سطح برنامه راهبردی آزمون ها شما میتوانید تشخیص دهید که آیا آزمون ها میتواند کمکی برای پیشرفت شما باشد یا بازدارنده عمل میکند. برای مثال برای یک دانش اموز سال اخر که همزمان مدرسه هم میرود آزمون هایی که دو هفته یکبار برگزار میشود میتواند گزینه ی مناسبی برای آن ها باشد. این در حالیست که برای داوطلبانی که مدرسه نمیرود قطعا شرایط شرکت در کنکور آزمایشی متفاوت است. داوطلبان پشت کنکور میتوانند با برنامه ریزی های بلند مدت آزمون ها پیشروی کنند و یا خودشان برنامه ی بلند مدت داشته باشند.
مسئله ی بعدی که میتوانید برای سنجش خود درباره ی شرایط شرکت در آزمون های آزمایشی در نظر بگیرید این است که آیا شما در دسته ی افرادی هستید که باید برای درس خواندن برنامه ی مطالعه ی اجباری داشته باشند؟ چرا که در اینصورت شرکت در آزمون آزمایشی برای شما ضروروی است. ولی اگر به طور خود جوش اقدام به درس خواندن میکند لزومی به شرکت در آزمون ندارد.
برای بررسی شرایط شرکت در کنکور آزمایشی باید نوع آزمون و هزینه ای که برای شرکت در آن پرداخت میکنید را در نظر بگیرید. بنابراین با بررسی انواع آزمون ها بر اساس معیار های متفاوت، میتوانید بهترین آزمون آزمایشی را با توجه به بودجه ی خود انتخاب کرده و در آن ها شرکت کنید.
داوطلبانی که برای مطالعه ی دروس خود روش خود را تغییر میدهند در آزمون بعدی نتیجه ی تغییر روش خود را خواهند دید و میتوانند اشکالات خود را در مطالعه پیدا کنند. همینطور بعد از برگزاری هر آزمون میتوان تست های زده نشده و یا غلط را چک کرده و دلیل خطای خود را کشف کنند و در آزمون بعد به رفع مشکل بپردازند و نتیجه ی بدست آمده را مشاهده کنند.
یکی از موارد مهمی که بعد از آزمون از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است تحلیل نتیجه ی آزمون است که این نشان میدهد شما کدام قسمت ها را به خوبی یاد گرفته اید و در کدام قسمت ها هنوز خطا دارید. این مسئله میتواند در کنکور اصلی کمک شایانی به شما کند.
در نهایت به اینجا خواهید رسید که از شرکت در آزمون چه هدفی را دنبال میکنید. برای مثال گاها داوطلبان فکر میکنند هر تراز و رتبه ای که در آزمون آزمایشی بیاورند همان میتواند نتیجه ی کنکور هم باشد و این باعث میشود با بدست آوردن یک تراز ناامید کننده به این فکر کنند که نتیجه ی کنکور نیز همینطور خواهد بود. پس تراز تعیین کننده ی نتیجه ی نهایی شما در آزمون اصلی نخواهد بوداین آزمون ها فقط میتواند شما را نسبت به آزمون اصلی آماده کند یا بروز نگه دارد.