بعضی از نوین ترین روش های تدریس برای دانش آموزان مقطع ابتدایی در قسمت های پایین تر توضیح داده میشود. دبیری موفق میباشد که مهارت لازم را در استفاده از شرایط جدید تدریس دارا باشد؛ چون نحوه تدریس حول محور تعلیم و تربیت میگردد و دبیر بدین صورت قادر میباشد که هم از نظر سطح اطلاعاتی به دانش آموز کمک کند و هم رسالت تربیتی خود را ایفای نقش نماید. بدیهی میباشد که روش آموزش در مقطع ابتدایی با سایر مقاطع تفاوت داشته و دبیرهای دبستان بایستی تلاش نمایند که راههای جدید آموزش را یاد بگیرند و همیشه بایستی خود را بروز نگه دارند و بایستی حتما عشق به معلمی و آموزش وجود داشته باشد،که در چنین حالتی مشکلات بسیار زیادی حل میشود، بویژه در مقطع ابتدایی که دانش آموزان رفتارهای بسیار حساس تری را دارند، که رفتار و برخورد معلم در این موضوع بسیار اثرگذار است که بایستی تا جای ممکن از تنبیه دانش آموز خودداری نمود و تشویق دانش آموز را در اولویت قرار داد .
کوچکترین کار و رفتار درست دانش آموزان را تشویق و تحسین نمائید و بین آنها فرق نگذارید. یک معلم با تجربه می داند که با اتخاذ یک روند درست می تواند در قلب دانش آموزان خودش جای بگیرد و در نتیجه کلاس و آموزش اثرگذاری بیشتری را خواهد داشت .
روش تدریس نمایشی: همانگونه که در بالا توضیح داده شد، در این روش تدریس، در مدارس مقطع ابتدایی از توضیحات شفاهی با نمایش و به شکل قدم به قدم استفاده می گردد که مطلب در ذهن بیننده به خوبی نقش ببندد. این نوع از روش تدریس بدین خاطر که این امکان وجود دارد همراه با آهنگ و بازی های مخصوصی صورت گیرد برای دانش آموزان در مقطع دبستان بویژه پایه های اول تا سوم ابتدایی میتواند جذابیت بسیاری را به همراه داشته باشد. در هر صورت برای دانش آموزان دبستانی هر قدر که آموزش دانش آموزان به شکل غیرمستقیم و با روش هایی مثل نمایش، بحث،بازی و ... باشد، نتیجه بهتری از آموزش دانش آموز دریافت میگردد.
روش تدریس اکتشافی: در این نوع از روش تدریس، دانش آموز بایستی خودش به حل مسئله و کشف پاسخ موضوع بپردازد؛ هرچند ناگفته نمایند که دبیر راهنمایی های لازم را به آنها ارائه میدهد، که میزان راهنمایی به سختی موضوع و مسئله و توانایی و هوش دانش آموز بستگی دارد . قطعا دانش آموزان از این روش که خودشان بتوانند با استعداد و هوش خود چیزی را کشف نمایند و کامل یاد میگیرند و لذت می برند و نسبت به اینکه دبیر تنها صحبت کند این روش اکتشافی قطعا نتیجه موثرتری را خواهد داشت
دقت کنید که از منظر دیگری روش ها به آموزش آنلاین و آموزش آفلاین تقسیم می شود.