ساختار آموزشگاه

منو ها

در این بخش منو های اصلی برنامه را می توانید برای سه گروه مختلف مسئولین، دانش آموزان و اولیا خاموش و روشن کنید. به عنوان مثال منوی کارنامه را می خواهید برای اولیا روشن کنید ولی برای دانش آموز خاموش کنید تا به آن دسترسی نداشته باشند.

مشخصات

در بخش ساختار آموزشگاه چندین منو وجود دارد که در اینجا به آموزش تصویری و معرفی آن می پردازیم. 

 

فیلم آموزشی بخش ساختار آموزشگاه که شامل قسمت منوها، مشخصات ،کلاس ها، پایه ها، لینک ها می باشد.

 

مشخصات اصلی

در این منو اطلاعات مدرسه که شامل نام مدرسه، شماره تماس های مدرسه، کد مدرسه که از آموزش و پرورش اخذ می گردد، مقطع (ابتدایی-متوسطه و یا هردو)، جنسیت (دخترانه یا پسرانه و یا هردو) ، شهر ، آدرس و لوگوی مدرسه (سعی کنید عکستان به صورت مربع باشد) می باشد قابل مشاهده است.

همچنین در قسمت توضیح مختصر برای پروفایل مدرسه می توانید متنی قرار دهید. این قسمت در پروفایل مدرسه و سایت قرار می گیرد و توسط گوگل قابل سرچ می باشد و اگر از کلیدواژه های خوب و مناسب در این قسمت استفاده نمایید افرادی که به دنبال مدرسه شما می گردند می توانند به راحتی شما را در گوگل پیدا کنند و صفحه شما را در لیست گوگل ملاحظه کنند.

لازم به ذکر است به منظور اعمال تغییرات در هر یک از بخش ها می توانید وارد این قسمت شوید و تغییرات مورد نظر را اعمال کنید.

در این بخش، قسمت های مختلف برنامه موجود می باشد که شما می توانید هر یک از این بخش ها را فعال یا غیر فعال نمایید. این بخش ها عبارتند از:

  • اخبار عمومی : اخباری که از طرف سامانه قرار می گیرد جز اخبار عمومی می باشد که اولیا و مسئولین می توانند آن را مشاهده نمایند ولی در صورتی که شما مایل نباشید این اخبار نشان داده شود می توانید این بخش را غیر فعال نمایید. در این صورت اخبار نشان داده نمی شود.
  • بخش آزمون : قسمت آزمون آنلاین در اپلیکیشن اولیا می باشد و در صورتی که آن را غیرفعال نمایید اولیا نمی توانند این بخش را مشاهده نمایند.
  • بخش گالری : در این بخش عکس و فیلم قرار می گیرد و در اپلیکیشن اولیا وجود دارد و در صورتی که غیر فعال شود اولیا به این بخش دسترسی ندارند.
  • بخش مالی : این بخش در اپلیکیشن اولیا وجود دارد و در صورت غیر فعال شدن، اولیا به آن دسترسی ندارند.
  • بخش بانک جزوه : در صورت غیر فعال شدن اولیا به این بخش دسترسی ندارند.
  • بخش کتابخانه : در صورت غیر فعال شدن اولیا به این بخش دسترسی ندارند.
  • بخش پیام از دانش آموزان : در صورتی که این بخش را غیر فعال نمایید اولیا و دانش آموز فقط می توانند پیام های ارسال شده را دریافت و مشاهده نمایند ولی نمی توانند پیامی را ارسال نمایند.
  • بخش پیام ها : در صورتی که این بخش را غیر فعال نمایید کلا بخش پیام ها مسدود می شود و کلا نمی توان پیامی را ارسال یا دریافت نمایید.
  • بخش پیام از معلمان : با غیر فعال کردن این بخش معلمان نمی توانند پیام ارسال نمایند و فقط می توانند پیام هایی که برایشان ارسال می شود را مشاهده کنند.
  • بخش نمرات، اخبار، تکالیف، برنامه هفتگی و مقالات علمی هم به همین صورت می باشد و می توان آنها را فعال یا غیرفعال نمود.

 

شبکه های اجتماعی شامل Linkedin ، Facebook ، اینستاگرام مدرسه ، تلگرام مدرسه ، آدرس سایت مدرسه ، ایمیل مدرسه و آدرس در سایت (این آدرس به صورت "نام مدرسه /http://madyar.org/school/ " است) می باشد که می توانید تمامی این اطلاعات را در این قسمت قرار دهید و کلیه این اطلاعات در پروفایل مدرسه قرار می گیرد و افرادی که در گوگل اسم یا سایت شما را سرچ نمایند می توانند به این اطلاعات دسترسی داشته باشند.

نکته: بهتر است که آدرس در سایت را بعد از مدت طولانی تغییر ندهید زیرا این آدرس در گوگل ذخیره می شود و اگر آن را تغییر دهید امتیاز خود را در گوگل از دست می دهید و دوباره باید امتیاز کسب نمایید. در واقع از طریق این آدرس، گوگل می تواند پروفایل شما را پیدا کند و به بازدیدکنندگان نمایش دهد.

 

کلاس ها

این قسمت یکی از بخش های بااهمیت سامانه می باشد و زمانی که مدرسه می خواهد از این سامانه استفاده نماید در گام نخست باید وارد این بخش شود و کلاس های خود را در این قسمت اضافه نماید. کلاس ها باید به صورت صحیح در این بخش وارد شود زیرا کلاسبندی دانش آموزان و معلمین بر اساس این کلاس ها انجام می شود. در صورتی که کلاسی را به اشتباه وارد کرده باشید می توانید بر روی گزینه "ویرایش" کلیک کرده و آن کلاس را ویرایش نمایید. 

مفهوم کلاس برای مدارس یک مفهوم واضح و مشخص می باشد. در برخی سامانه ها به جای واژه ی کلاس از دوره استفاده می شود. مخصوصا مدارس یا آموزشگاه هایی که در یک کلاس ، معلم های مختلف درس های مختلفی را تدریس می کنند. در این موارد باید برای دروس مختلف کلاس های (دوره های) مختلف تعریف کرد. به چند مثال زیر توجه کنید:

  نام کلاس معلم پایه درس
1 کلاس چهارم الف آقای حسینی چهارم ابتدایی قرآن
2  کلاس گلهای فاطمه  خانم عربعلی  پنجم ابتدایی  علوم تجربی
3  کلاس فیزیک استاد عابدی (4شنبه ها ساعت  9)  آقای عابدی  کنکور  فیزیک


 همانطور که در جدول بالا می بینید، ردیف 1 و 2 برای یک مدرسه ابتدایی می باشد و ردیف 3 مختص یک آموزشگاه کنکور می باشد. البته در دبیرستان ها چون چندین معلم در یک کلاس درس می دهد، کلاس ها به همین شیوه نام گذاری می شوند تا قابل تشخیص باشد آن کلاس در چه زمانی برای چه معلمی می باشد. در حالت کلی در هر کلاس باید معلم و دانش آموزان و زمان تشکیل کلاس مشخص باشد. با همین سه معیار می توان کلاس های متفاوت تعریف کرد.

کد عضویت

هر کلاس دو کد عضویت دارد: یکی برای دانش آموزان و یکی برای معلمین. برای امنیت بیشتر هر کدام یک هفته تاریخ انقضا دارند. هنگامی که کلاس ها را ثبت کردید کد عضویت مربوط به هر کلاس را برای اعضای آن ارسال کنید.

نحوه استفاده از کد عضویت

پس از اینکه هر کاربر کد عضویت خود را از آموزشگاه دریافت کرد وارد سایت مدیار شده سپس روی ثبت نام کلیک می کند، پس از ثبت نام یک منو وجود دارد به نام ورود به آموزشگاه. روی این گزینه کلیک می کند و کد عضویت خود را وارد می کند، و تمام!

با این کار هم عضو آموزشگاه می شود هم عضو آن کلاس! و شما دیگر لازم نیست کاربران را با لیست اکسل یا به صورت تک تک وارد کنید و سپس آنها را کلاس بندی کنید. در مورد کاربرانی که قبلا عضو آموزشگاه بوده اند کار ساده تر است، دیگر نیاز به ثبت نام ندارند، فقط کد عضویت را وارد می کنند تا عضو کلاس شوند.

نکات مهم در مورد کد عضویت

  1. کد عضویت یک کد محرمانه می باشد که فقط یک هفته اعتبار دارد، مواظب باشید کدهای عضویت کلاس های دیگر را در دسترس کاربرانی که عضو آن کلاس نیستند قرار ندهید. زیرا می توانند عضو کلاس های غیر متبط به خودشان شوند. این کد را به چشم یک رمز عبور ببینید و در عدم فاش شدن آن کوشا باشید.
  2. کد عضویت دانش آموز با معلم تفاوت دارد. ولی کد تمام دانش آموزان یک کلاس یکسان است. همچنین کد تمام معلمین یک کلاس یکسان است. در نتیجه کد عضویت دانش آموز را به اشتباه برای معلمین نفرستید و برعکس!
  3. دانش آموزان بعد از وارد کردن کد عضویت بلافاصله عضو کلاس می شوند و می توانند از امکانات استفاده کنند، اما معلمین به دلیل امنیت بالا نیاز به تایید توسط مدیر دارند و تا زمانی که مدیر تایید نکرده کاربریشان فعال نمی شود. مدیر باید از منوی کاربران اقدام به تایید معلمینی کنید که با کد عضویت , در کلاس ها عضو شده اند.
  4. اگر معلم یا دانش آموزی عضو چند کلاس می باشد باید کد عضویت چند کلاس را به او بدهید تا در تمام کلاس ها عضو شود.
  5. برای امنیت بیشتر، پس از اینکه در کلاس ها عضو شدند، در بخش کاربران نام هر کاربر را با شماره موبایل او تطبیق دهید. زیرا شماره موبایل ها با پیامک کد تایید چک شده اند و کاربری نمی تواند با شماره ی اشتباه ثبت نام کند. همچنین این تطابق برای این می باشد که شخصی خودش را جای شخص دیگری نزند.
  6. کد عضویت فقط برای دانش آموزان و معلمین می باشد، بقیه کاربران از جمله معاونین و مسئولین باید توسط مدیر از منوی کاربران به سامانه اضافه شوند.
  7. پس از یک هفته که کد عضویت منقضی شد، سامانه به صورت خودکار دوباره کدعضویت جدید تولید می کند. فقط کافیست مسئولین به بخش کلاس ها بروند و مجدد آن را کپی کنند و برای کاربران ارسال کنند.
  8. کدهای عضویت به صورت رندوم و توسط سیستم تولید می شوند.

پایه ها

این بخش بسیار حساس و مهم می باشد. برای تغییرات این بخش با احتیاط عمل کنید. ابتدا از بخش بالای صفحه مقطع آموزشگاه را انتخاب کنید. بعد از انتخاب مقطع ذخیره می شود و پایه های مربوط به آن نمایش داده می شود. اگر مقطع را اشتباه انتخاب کنید در تمام قسمت های نرم افزار پایه ها را اشتباه می بینید و در کل سیستم به مشکل بر می خورید. برای هر مقطع سامانه به صورت پیش فرض پایه ها را تعریف کرده است. اما این قابلیت وجود دارد که پایه هایی اضافه بر آنچه پیش فرض می باشند تعریف کنید. انتخاب مقطع برای مدارس کار بسیار ساده ای می باشد، اما آموزشگاه ها و افراد حقیقی (به غیر از مدارس) باید دقت کنند که مقطع آموزشگاه را انتخاب کنند و سپس پایه های مورد نظر خود را در قسمت پایین آن وارد کنند.

سمَت ها

در این سامانه به صورت پیش فرض سمَت های مورد نیاز مدارس تعریف شده است. اما این قابلیت وجود دارد که بتوانید سمَت هایی با نام دلخواه خود تعریف کنید.

دوره تحصیلی

دوره تحصیلی برای آموزشگاه هایی که تازه خرید کرده اند به صورت خودکار تعریف می شود و نیاز به تغییر آن نیست. در نتیجه در این بخش شما کاری نباید انجام دهید. دوره تحصیلی به دوره ای گفته می شود که دانش آموزان و معلمین بر سر کلاس های مشخصی می نشینند و یک ترم (در آموزشگاه ها) یا سال تحصیلی (در مدارس) را می گذرانند. پس از اینکه دوره تحصیلی (مثلا سال تحصیلی 1400-1401) تمام شد و دانش آموزان قرار است سر کلاس های جدید بنشینند کافی است یک دوره تحصیلی جدید تعریف کنید. کاربرد دوره تحصیلی در جداسازی اطلاعات دوره قبلی با دوره جدید می باشد، طوری که می توانید در سال تحصیلی (ترم) جدید با انتخاب گزینه عدم نمایش، اثری از اطلاعات سال تحصیلی (ترم) قبلی نباشد.

دروس

در قسمت دروس شما می توانید پایه موردنظر را انتخاب نمایید و دروسی که در آن پایه به صورت پیش فرض تعریف شده است را ملاحظه نمایید. در صورتی که شما علاوه بر این دروس، درس های دیگری هم در آن پایه دارید و یا نام دروس شما با دروس پیش فرض متفاوت است می توانید دروس موردنظر خود را دراین بخش وارد نمایید.

به منظور اضافه کردن دروس، ابتدا پایه مورد نظر را انتخاب نمایید وسپس بر روی گزینه افزودن کلیک نمایید. فیلدهای زیر را پر نمایید:

  • نام درس: درسی که می خواهید اضافه شود را در این قسمت وارد نمایید.
  • پایه: پایه ای که می خواهید درس مورد نظر به آن اضافه شود را انتخاب نمایید.
  • درس مادر: در این قسمت بر اساس پایه انتخاب شده، تمامی دروس آن پایه وجود دارد و شما باید یکی از این دروس را انتخاب نمایید.(پر کردن فیلد الزامی نمی باشد)
  • هدف درس: در این قسمت می توانید اهداف درس را وارد نمایید. (پر کردن فیلد الزامی نمی باشد)
  • واحد(ضریب درس): باید ضریب درس را وارد نمایید و یا ضریب 1 را انتخاب کنید. (پر کردن این فیلد الزامی نمی باشد)
  • کد درس: هر یک از دروس در آموزش و پرورش دارای یک کد می باشند که می توانید آن را وارد کنید.(پر کردن این فیلد الزامی نمی باشد)

 سپس دکمه ثبت را بزنید تا درس مورد نظر ثبت گردد.

آموزش تصویری اضافه کردن دروس در بخش نمرات