شرح وظایف معاون پرورشی مدرسه
در این مقاله تصمیم داریم تا راجع به وظیفه های معاون پرورشی صحبت نماییم که بدین صورت است که سمت معاون پرورشی در این پست با لحاظ کردن اصول شرعی و اسلامی و همچنین تحت نظارت مدیر آموزشی دارای یک سری وظایف میباشد که ما برای شما به برخی از آنها در زیر اشاره کرده ایم:
- از وظایف مهم معاون پرورشی در چنین سمت شغلی ای برنامه ریزی کردن ، سازمان دهی نمودن، و همچنین پیگیری فعالیت های ورزشی و تربیت بدنی یک مدرسه است.
- تهیه و ایجاد برنامه سالیانه مدرسه و همچنین ایجاد تقویم اجرایی فعالیت پرورشی در مدارس که با مساعدت دبیر یا مربی مربوطه از جمله وظایف معاون پرورشی میباشد که با در نظر گرفتن سیاست های ابلاغی،مشورت کردن با مدیر مدرسه وهمچنین تودیع آن به شورای مدرسه بمنظور تصویب صورت میگیرد.
- برقراری ارتباط با مسئولین و کادر اداری مدرسه و ایجاد هماهنگی های لازم و همچنین حضور در همایش های آموزشی و پرورشی
- داشتن نظارت به روی مواردی از قبیل نظارت بر اجرای صحیح نماز جماعت و فعالیت های دینی و قرآنی دانش آموز از وظایف یک معاون پرورشی به حساب می آید.
- برقراری تعامل و ارتباط نزدیک تر با معلم های داوطلب بمنظور اجرای پررنگ تر فعالیتشان در حوزه پرورشی در داخل و خارج از مدرسه که این موضوع هم در چهارچوب وظایف یک معاون پرورشی قرار میگیرد.
- نظارت بر اجرای شیوه نامه ، بخشنامه ها و دستورالعمل های حوزه پرورشی و تربیت بدنی، سلامت ومشاوره های تربیتی.
- نظارت برعملکرد مربیانی اعم از مربی پرورشی ،، کتابدار و مربی بهداشت و...
- ایجاد گزارشات برای مدیر یک مدرسه از عملکرد پرورشی مدرسه با بهره بردن از رویکرد تحلیلی و ارزیابی کیفی با توجه به بخشنامه ها ، شیوه نامه ها و ....
- تلاش بمنظور ارتقای سلامت دانش آموزان و ورزش گروهی با مساعدت معلمان مربوطه با توجه به بخشنامه های مربوطه.
- آسان نمودن زمینه های شناسایی برای شکوفا شدن استعداد دانش آموزانی که دارای مهارت و استعداد در زمینه های متنوعی از قبیل تربیت بدنی ، علمی ، وهنری و ... میباشند که در این راه میتوانند از مربی های پرورشی و آموزشی و مسئولهای مربوطه نیز کمک بگیرند تا بتوانند بستری مناسب برای بهره گیری از استعداد و توانایی چنین بچه هایی را فراهم نمایند و از آنها حمایت و پشتیبانی گردد.
- همچنین داشتن برنامه ریزی در خصوص کاربردی بودن اوقات فراغت دانش آموزان در مسیر توسعه و تقویت خلاقیت ، استعداد و مهارت های دانش آموزان از دیگر وظایف یک معاون پرورشی میباشد.
- ایجاد همکاری بمنظور ایجاد و شکل گیری تشکل های دانش آموزی در مدرسه وداشتن کنترل و نظارت روی فعالیت های دانش آموزان در حیطه وظایف معاون میباشد.
- داشتن کنترل و نظارت بر کیفیت برنامه های آموزش خانواده و برنامه ریزی به منظور تعامل وارتباط سازنده با اولیابه طور فردی وانجمن اولیا و مربیان در راستای تقویت مبانی تربیتی.
- داشتن نقش پررنگ و نیز حضور فعال و همچنین تاثیرگذار در شورای مدرسه و همچنین پیگیری نمودن اجرای مصوبات مدرسه در حوزه های تربیتی و پرورشی و ورزشی از جمله وظایف میباشد.
- نظارت و کنترل داشتن روی کیفیت تدریس درس پرورشی براساس بخشنامه و مصوبه های مدرسه
- -تلاش در راستای توسعه و ارتقای سطح علمی و مهارتی دانش آموز با شرکت فعال خود و داشتن همکاری با دیگر مربی های مربوطه در حوزه پرورشی و دوره های آموزشی و...
- آشنا شدن با فناوری اطلاعات و ارتباطات ونیز مصداق های آن و همچنین آشنایی با آسیب های اجتماعی نو جهت آشنا شدن و توانمند سازی دانش آموز در مواجهه شدن صحیح با آنها .
- تقویت نمودن حس مسئولیت پذیری دانش آموز نسبت به خود و دیگران
- تشویق دانش آموزان به درک حفظ ارزشهای میهنی اسلامی بگونه ای متعادل در کنار یکدیگر .
مقالات مشابه
شرح وظایف کلی یک معاون اجرایی درمدرسه
لیست مقالات