کوله پشتی دانش آموزان سبک تر و آزمون های زائد حذف می شود/ مناسب نبودن سطح تدریس در مدارس را قبول نداریم
نوشته شده توسط میراحسنی احسان در 1398/05/10 13:41
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش:
کوله پشتی دانش آموزان سبک تر و امتحانات اضافی حذف می گردد/ با مطلوب نبودن سطح تدریس در مدارس موافق نیستیم
از زمان گذشته دانش آموزان دوره ابتدایی تمایلی به نوشتن مشق نداشتند و علاقه مند بودند تا زمان خود را صرف بازی کردن نمایند . همچنین بعضی از والدین ابراز می کردند که فرزندشان تمایلی به مدرسه رفتن ندارند و لازم به ذکر است که متخصصان دلیل تمامی این موارد را عملکرد نامناسب ساختار آموزشی در مقاطع گوناگون از جمله دبستان می دانند. این در حالی می باشد که سردمداران بخش آموزش و پرورش بر این عقیده هستند که دانش آموزان دبستانی رغبت کافی برای صرف کردن وقت در کلاس های درس را دارند.
بر اساس گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا شیوه های موجود در تعلیم به کودکان دبستانی زیاد کارایی ندارد تا بتواند دانش آموزان را به منظور زندگی در دنیای حال حاضر تربیت نماید و این کارآمد نبودن موجب گردیده تا اشخاص حافظه محور پرورش یابند و دانش حفظ شده را در زندگی عملی نکنند. همچنین برخی از دانشآموزان از سطح تدریس نامطلوب گلایه می کنند و همین موضوع سبب می شود بدون انرژی به مدرسه بروند.
بر این اساس آنچه به نظر می رسد آن است که باید تغییر شیوه های آموزشی در دستور کار آموزش و پرورش قرار گیرد اما با این وجود رضوان حکیمزاده، معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش دوره ابتدایی در مدارس، در گفتگو با خبرنگار برنا از مطلوب بودن فضای آموزشی در مدارس دبستان اطلاع داد.
رضوان حکیمزاده، معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش، با عنوان این مورد که باید ببینیم چه فردی و بر اساس چه تحقیقی عنوان می نماید که دانش آموزان تمایلی به شرکت در سر کلاس ندارند به برنا اعلام کرد: این قضاوت کلی می باشد و این نقد را نمی پذیرم. نتایج مطلوبی در بخش دبستان بدست آوردیم ولی باید کوشش نماییم تا فضای مدرسه، محیطی دلپذیرتر برای دانش آموزان باشد.
وی در ادامه افزود: تلاش می نماییم بر اساس اقتضاعات زمان کودکی از شیوه هایی استفاده نماییم تا بچهها بتوانند آموزش های علمی را به وسیله دست ورزی و بازی تعلیم ببینند. سال قبل 1000 کلاس باز یادگیری افتتاح گردید و در سال جاری نیز تعداد این کلاسها گسترش می یابد تا تعداد بیشتری از استانها به این طرح بپیوندند.
حکیمزاده با صراحت گفت: همچنین به دلیل شور و نشاط دانش آموزان مقطع ابتدایی و تلاش معلمان بی انصافی می باشد که عنوان کنیم نتایجی حاصل نشده است. باید بر اساس پارامترهای دقیق اعلام نماییم که مقصود ما از عملکرد مطلوب چه چیزی می باشد و آیا از نظر تربیتی تعاریفمان باهم یکی می باشد یا خیر.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش دوره ابتدایی در مدارس ذکر کرد: ما بر اساس سند تحول بنیادین عمل می کنیم که بر تربیت متعادل در کلیه ساعات تربیتی تاکید دارد. به همین علت برنامههای آموزشی و تربیتی را که در مقطع ابتدایی از آن استفاده می کنیم بر پایه این اصل می باشد که باید فرصت تربیت همه جانبه شخصیت کودکان ایجاد گردد و مشکلاتی را که در این مسیر می باشد برطرف گردد.
حکیمزاده با عنوان شیوه های موردنیاز به منظور بالارفتن سطح عملکرد دانشآموزان عنوان نمود: برداشتن امتحانات اضافی، حذف کتب کمک آموزشی و کمک درسی، کاهش حجم کوله پشتی دانشآموزان و همچنین کارهایی مثل بازی و آموزش و تکالیف مهارتی به جای مشق شب و رونویسی در این راستا می باشد تا بتوانیم در مقطع ابتدایی نتایج چشمگیری کسب نماییم.