علت ترک تحصیل دانش آموزان عشایر ؟

نوشته شده توسط اکبری * سارا در 1397/05/20 16:28

طبق گزارش شبکه خبری تهران نیوز، رضوان حکیم زاده در برنامه پرسشگر با اشاره به این موضوع که اگر اساسنامه مدارس عشایری به صورت جامع انجام شود انبوهی از مسایل برطرف می‌شوند گفت: در صورتی که شرایطی به وجود بیاوریم که دانش آموز عشایر تا پایان دوره متوسطه ادامه تحصیل دهند و همچنین بتوانیم آموزگارانی از جنس خود عشایر را در دانشگاه جذب کنیم، میزان ماندن آموزگار در مناطق عشایر افزایش می یابد و کیفیت مدارس عشایر افزایش می یابد.

او با عنوان این موضوع که ۱۸۷هزار و ۴۹۵دانش آموز عشایری داریم اعلام کرد : از این تعداد ۸۸هزار و ۶۴۹نفر دختر و ۹۸ هزار و ۶۴۶پسر هستند. ۱۳۹ هزار و ۴۳۳ دانش آموز در دوره ابتدایی، ۳۴ هزار و ۹۱۳دانش آموز در دوره متوسطه اول و ۱۳ هزار و ۱۴۹ دانش آموز در متوسطه دوم مشغول به تحصیل هستند.

حکیم زاده در مورد دلیل کاهش تعداد دانش آموزان عشایر از مقطع ابتدایی به دبیرستان و اختلاف آماری بسیار زیاد اظهار کرد : طبق شرایطی که موجود است دوام و ماندن آموزگاران در عشایر حائز اهمیت می باشد . در مقطع ابتدایی جذب تعداد بالاتری امکان پذیر است و چندین دانش‌آموز در یک کلاس چند مقطع قرار می‌گیرند و یک معلم کافی می باشد اما در مقطع متوسطه دوم به آموزگاران متفاوت احتیاج داریم که به تعداد مورد نیاز وجود ندارد.

وی در ادامه افزود : یکی دیگر از مشکلات این است که هنگامی که دانش آموزان به مقطع نوجوانی می‌رسند به معیشت خانواده کمک کنند و در صورتی که جایگزینی برای آنها نباشد این دانش آموزان دیگر تحصیل خود را ادامه نمی‌دهند. این مورد راجع به دختران بیشتر اتفاق می افتد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با عنوان این مطلب که بعضی موضوعات فرهنگی و آداب و رسوم ویژه عشایر نقش مهمی در بازماندگی از تحصیل می باشد ، اعلام کرد: یقیقا در این سالهای اخیر با تاسیس آموزش و پرورش عشایر، طرز دید عشایر در ارتباط با تحصیل فرزندشان مثبت شده و پیشرفت کرده و در صورتی که شرایط تحقق اساسنامه مدارس عشایری مهیا شود ،ریزش این گونه دانش آموزان را مشاهده نخواهیم کرد.

حکیم زاده با ذکر این مورد که ۵ هزار و ۴۲۹ مدرسه ابتدایی، ۵۹۲ مدرسه متوسطه اول و ۲۷۳ مدرسه متوسطه دوم در دوره عشایر داریم، ذکر کرد: ۱۷ هزار و ۳۸۱ نفر جمعیت کل نیروی انسانی در دوره عشایر است که معلم، کادر اداری و نیروی خدماتی را شامل می‌شود و درصد زیادی از آنها دبیر مقطع ابتدایی هستند. تعداد زیادی از این افراد در کلاس‌های چند مقطع آموزش می دهند و معلم- مدیر هستند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد : غیر از معلم ما پزشک، روانشناس، ماما، پرستارهایی از جنس عشایر احتیاج داریم. یکی از موضوعاتی را که تصمیم داریم به همراه سازمان عشایر و مجلس شورای اسلامی پیگیری کنیم اعمال سهمیه عشایر جهت ورود به دانشگاه و آموزش عالی است. در حال حاضر عشایر سهمیه‌ای در کنکور ندارند. به دنبال تعلق سختی کار به معلمان عشایری نیز هستیم.سرانه هر دانش‌آموز عشایر سه برابر دانش آموز عادی است. کوشش می‌کنیم با همیاری مراجع مربوط سهمیه ویژه معلمان عشایر و سهمیه داوطلبان عشایر کنکور مهیا شود.


دیدگاه ها

گناه دارند بعضی از آنها بخاطر کمک در کار های پدر و مادرشان ترک تحصیل می کنند.
1398/10/14 18:03
آخرین اخبار